SALUBRITAS

De kracht van gezondheid

Bestrijdingsmiddelen zijn het beste te verwijderen door groenten en fruit met lauw water te wassen.

 

Uitleidingsorganen


Alle thee wordt apart los gekocht en daarna bij elkaar gevoegd zoals hier onder staat beschreven.
gemberwortel kun je bij de groenteboer krijgen.

Heb je last dat je vocht vasthoud dan kan de volgende thee helpen wat verlichting te  brengen dat je beter kan plassen. Gember is ook bloed verdunnend. 

  • 1 volle tl verse gember
  • 2 volle tl vlierbloesem thee
  • 1 volle tl kamillethee
  • 1 volle el brandnetelthee
  • 5 sennapeulen

Het water wordt gekookt en dan laat je het afkoelen tot 85 graden voor je het op de thee schenkt, gooi je het gekookte water er gelijk op dan is de genezende werking minder. Dat geld ook voor honing, doe je honing in je thee als het water 60 graden is anders gaat de antibacteriële functie van de honing verloren.


Heb je last van obstipatie 

Neem dan Sennapeulenthee 2 koppen per dag tussen de 6 a 10 peulen per kop. Niet langer dan een week nemen.


Reiniging lever

1)L-bronwater (zonder koolzuur) 20 min zachtjes koken. Toevoegen kurkuma en/of gember het water in een thermoskan doen, dan over de hele dag verspreidt, zo heet mogelijk kleinen slokjes nemen. Wel kans op hoofdpijn door het zuiveren, met gember meer kans op hoofdpijn.

Dit is goed om 1 keer per 3 maanden te doen.

  

Groentesapcombinaties

Die zijn een aantal groentesapcombinaties met specifieke werkingen: ¾ glas wortelsap, 1/8 glas bietensap en 1/8 glas komkommer sap is een ontgiftende combinatie voor lever.

Nog wat andere hulpmiddelen om het lichaam gezond te houden.

 Wortelsap of Bietensap met verse Gember bevordert de bloedcirculatie en helpt ontgiften.Sap van spinazie (1/3 deel) en sap van wortel (3/4 deel) bevordert de spijsvertering en helpt ontgiften. Sap van koolsoorten heeft reinigende en kalmerende eigenschappen en ondersteunt de maag – en darmslijmvliezen.

 

E-mailen
Bellen
Map
Info