Appelflap
Benodigdheden:
- 2 Jonagold appels groot
- 50 gr krenten
- 50 gr rozijnen
- 2 afgestreken tl kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el afgestreken kokosbloesemsuiker
- 1 Tl roomboter
- Bladerdeeg
Snij de appels in blokjes en doe ze in een koekenpan tl roomboter er bij doe ook de krenten en rozijnen er bij. Doe de kaneel, vanillesuiker en kokosbloesemsuiker er bij, roer het op een klein vuurtje even om tot alle kruiden er door zijn geroerd.
Leg het bladerdeeg op een stuk bakpapier het deeg met de gladde kant naar boven, pak een kwast en bevochtig het deeg door er met een kwast water over heen te strijken.
Verdeel de vulling, plak het deeg dicht. Klop even een ei los en strijk het over de boven kant, oven is voor verwarm op 160 graden laat de flappen 15 min in de oven.
Snelle gezonde hap
Benodigdheden:
- 1 ui
- 4 champignons
- 1 paprika
- 10 Cherry tomaten Hand Chinese groenten Bieslook vers Basilicum
- 1 el zonnebloem olie
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl koenjit Peper en zout
- Feta
Doe de olie in een pan en bak daar de gesnipperde uien in, voeg ook de fijne plakjes champignons er bij en bak het bruin voeg ook de groente en knoflook 1 tl koenjit toe.
Meng het goed door voor het in de vuurvaste schaal komt.
Leg alles in een vuurvaste schaal doe daar de fijn gesnipperde paprika, en de doormidden gesneden tomaatjes er bij, ook de fijn gesneden basilicum en bieslook worden er bij gevoegd. Peper en zout naar smaak dan de 4 eieren laat de dooiers heel.
Doe de glazen deksel op de schaal en laat het 20 min op 180 graden staan, kijk of het eiwit gestold is. Anders nog even langer. Maak de feta fijn en strooi het over het ei.
Bananen brood
Benodigdheden:
- 1 el citroensap
- ½ tl citroenschil
- 50 gr haver vlokken
- 3 eieren
- 2 rijpe bananen
- 1 kiwi
- 4 vijgen zonder pit
- 5 abrikozen (gedroogd)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el lijnzaad
- 1 tl kaneel poeder
- 150 gram boekweitmeel/ speltmeel
- Mes puntje zout
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- 50 gr roomboter
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven).
Doe de bananen samen met de abrikozen, vijgen (zonder pit) Vanillesuiker, 2 eieren, citroensap en citroenschil, kiwi (zonder schil ) het lijnzaad en de havervlokken, in een keukenmachine zodat het een gladde massa is of gebruik een staafmixer.
Doe in een andere kom het meel, zout 1 ei 50 gr boter en de bakpoeder doe het met een mixer door elkaar en giet de rest erbij. Klop het goed door elkaar, en doe een stuk bak papier in de cakevorm (23 cm) zet hen in het midden van de oven en bak hem in 45 minuten gaar. Het brood is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.