Nitraatrijke groenten:
Bieten, Koolrabi, Andijvie, Bleekselderij, Postelein, Spinazie, Raapstelen,
Sla (vooral lollo rosso), Spitskool, Chinese kool, Paksoi, Venkel, Snijbiet, Radijs, Tuinkers.
Eet bij deze groenten géén vis!
Dit vanwege de vorming van kanker verwekend stof Nitrosamine.
Nitriet uit de groente samen met het aminozuur uit de vis.
Door groente te stomen behouw je de meeste vitamine.
Nitraatarme Groenten
Wortels, Pastinaak, Schorseneren, Knolselderij, Asperges, Uien, Prei, Witlof, Savooien en Witte Kool, Zuurkool, Spruitjes, Bloemkool, Broccoli, Peultjes, Doperweten, Sperziebonen, Snijbonen, Sugar snaps, Taugé, Komkommer, Courgette, Pompoen, Aubergine, Paprika, Rabarber.
Hier kan vis of vlees bij worden gegeten. Wees voorzichtig met rauw vlees, biefstuk, tartaar en Filet American.
De kruisbloemenfamilie
Waterkers, Tuinkers, Radijs, Broccoli, Spruiten, Mierikswortel, Rammenas, Mostertzaad, Rucola.
Alle kruisbloemige bevatten de afweer verhogende, ontgiftende en daardoor kanker remmende fytonutrënten isothiocynaat sulforafaan glucosinolaten, Idol-3- carbinol en glutathion. Kruisbloemigen beschermen zich tegen de buitenwereld. Die beschermstoffen zijn nu juist goed voor ons.
Planten van de nachtschadefamilie
Onder nachtschade vallen aardappel, aubergine, paprika en tomaat. Vooral rauw geconsumeerd kunnen deze spierpijn veroorzaken en vooral bij vrouwen vermoeidheid geven.
Bij leverproblemen is beperking van nachtschade aan te raden.
Waterkers
Heel gezond bevat en hoog aantal aan vitamines, A, B1 B2, B3, B6, C, D EN K
Ontgiftende werking op lever.
Heel belangrijk is het nemen van extra vitamine C het liefste 3000 ml
Uien vermindert kans op kanker, beste rode ui.
Uit onderzoek is gebleken dat het dagelijks eten van uien het risico op kanker enorm vermindert. Het risico op longkanker met 95% op eierstokkanker 73% op prostaatkanker 71% op maagkanker 70% op borstkanker 25%. Opvallend is dat uien soms hoger scoren dan knoflook, terwijl knoflook meer gepromoot wordt als antikankervoedsel.
Heel belangrijk fruit een half uur voor het eten nemen. Ananas niet combineren bij ander fruit.
In ananas kun je koken gooi maar een schil in de tuin, slakken zijn er gek op maar overleven het niet dus de vitamine van het andere fruit ook niet.